'Cruijff-adept Ferrer trainer bij Vitesse'

Albert Ferrer wordt de nieuwe trainer van Vitesse. Dat meldt De Telegraaf woensdag. De 40-jarige Cruijff-adept en verdediger van het Dream Team van Barcelona zou op het punt hebben gestaan om in Engeland te tekenen, maar liet zich door de steenrijke Georgische eigenaar van Vitesse Merab Jordania overhalen om naar Arnhem te komen.

Ferrer heeft nog geen ervaring als trainer. De afgelopen jaren werkte hij vooral als analist in Spanje. In dat vakgebied werd hij gezien als een van de besten.

De kersverse Spaanse coach maar deed zijn trainersopleiding samen met zijn oud-ploeggenoot Pep Guardiola, die vanuit het niets Barcelona onder zijn leiding kreeg en naar succes begeleidde. In de krant wijst Ferrer zelf ook naar de goede prestaties van zijn Barça-vriend. "Hij knalde in één keer door naar de top."

De nieuwe coach heeft een moderne tactiek voor ogen die draait om dynamiek, ruimte zoeken en het rondspelen van de bal. "Het is een stijl die al decennia het fundament is voor het voetbal van Barcelona."

Ferrer won bij Barcelona in de jaren negentig alles wat er te winnen viel. Hij werd vijf keer kampioen van Spanje, won de Europa Cup I, de Europa Cup II, twee bekers, vier nationale en twee Europese super cups. Hij kwam 36 keer uit voor het Spaanse nationale elftal speelde twee WK's en werd in 1992 Olympisch Kampioen.

Wanneer Ferrer in Arnhem tekent en voor hoelang is niet bekend. Hij volgt Theo Bos op, die vorige week de laan uit werd gestuurd wegens tegenvallende resultaten.