'Moratti verkiest Afellay boven te dure Bale'

Massimo Moratti, voorzitter van Inter, vindt dat de club behoefte heeft aan een creatieve middenvelder die op de flanken uit de voeten kan. Wesley Sneijder zou graag Ibrahim Afellay naar Milaan zien komen.

Ook Gareth Bale stond in de belangstelling van Inter. Maar na zijn hattrick afgelopen week tegen Inter (4-3) lijkt hij nu te duur voor de winnaar van de Champions League. "Hij speelde een geweldige wedstrijd", zegt Moratti over Bale. "En het bleek dus terecht dat wij hem afgelopen zomer wilden aantrekken. Iedereen kan zien dat hij een geweldige speler is. Maar nu, na zijn hattrick, zal hij nog veel meer moeten kosten."

Naar verluidt had Inter 25 miljoen euro over voor Bale, plus een speler. Maar na de eerste wedstrijden van dit seizoen is de prijs omhoog gegaan. Hierdoor zou Inter de pijlen richten op Ibrahim Afellay. De speler van PSV heeft een aflopend contract bij PSV en is door Sneijder al getipt bij de clubleiding. In de winterstop zou Inter vijf miljoen euro overhebben voor Afellay.

"Ik heb hem bij alle belangrijke personen binnen onze club aanbevolen", zei Sneijder deze weekin Voetbal International. "Afellay is klaar voor de volgende stap. Hij moet weg uit Nederland en zou goed bij Inter passen. Ik heb hem dat zelf ook gezegd, hij weet hoe we bij Inter over hem denken."