Marechaussees beschoten tijdens controle op A58

Medewerkers van de marechaussee zijn dinsdagavond tijdens een controle op de A58 vermoedelijk beschoten. Een van hen werd hierbij getroffen, maar raakte niet gewond. Het projectiel werd tegengehouden door een kogelwerend vest. De schutter wist te ontkomen, meldt de marechaussee.

De marechaussees waren bezig met een grenscontrole op illegale immigratie en criminaliteit. Rond 20.45 uur probeerde een automobilist te ontkomen aan de controle. Een motoragent zette hierop de achtervolging in.

In een poging de motoragent van zich af te schudden, reed de automobilist de afrit van de A58 bij Hoogerheide af. Daar stond echter een controlepost. De auto reed met hoge snelheid langs de controle, om via een nabijgelegen rotonde weer terug te rijden. Wederom zoefde de auto langs de controlepost. Vermoedelijk is hierbij vanuit de auto op de marechaussee geschoten.

De achtervolging werd ingezet, maar ter hoogte van Etten-Leur gestaakt. Ondanks dat de marechaussee meer dan tweehonderd kilometer per uur reed, lukte het niet het voertuig in te halen en wist de automobilist te ontkomen. De auto werd later teruggevonden op de Oude Antwerpsepostbaan in Hoeven.