Van Marwijk: "Van Bommel speelt"

Mark van Bommel is fit genoeg om dinsdagavond in de Amsterdam Arena in actie te komen voor Oranje in het duel met Zweden. Dat zei Bert van Marwijk maandag op een persconferentie in Noordwijk. Van Bommel had last van zijn knie. De bondscoach verwacht ook dat Wesley Sneijder ondanks wat lichte pijntjes gewoon kan spelen.

Van Marwijk zei dat Zweden 'weinig geheimen voor hem heeft'. "Het is een team met specifieke kwaliteiten. Voorin hebben ze met Zlatan Ibrahimovic en Ola Toivonen twee goede spelers", zegt de keuzeheer. "Het is een fysiek sterk elftal met veel lengte. Net als Denemarken hebben ze ook veel spelers die in buitenlandse competities gelouterd zijn. Maar we zijn overal op voorbereid."

De bondscoach hoopt dat Oranje de stijgende lijn van vrijdag bij Moldavië, waar Nederland met 1-0 won, kan voortzetten. "Ik vind dat wij als team daar zeer sterk gespeeld hebben. Op een heel slecht veld hebben we het tempo hoog gehouden en gedomineerd. Dat was knap."

"We hebben altijd de intentie om aanvallend voetbal te spelen", vervolgde Van Marwijk. "Maar dan moet het hele elftal meedoen, anders zijn we kwetsbaar. Dat zag je aan de slechte tweede helft tegen Finland en de laatste minuten tegen Moldavië. Met wat pech hadden we nog zomaar de gelijkmaker tegen kunnen krijgen."