Schumacher: "Auto's niet altijd gelijk bij Mercedes"

Volgens Michael Schumacher heeft Mercedes Grand Prix dit seizoen er niet altijd voor gezorgd dat de bolides van Nico Rosberg en hem gelijkwaardig waren. Op Suzuka was Schumi met een zesde plaats zijn teamgenoot uiteindelijk de baas.

Wel had de Duitser door de verschillende bandenstrategieën lang achter Rosberg vastgezeten. Maar omdat Rosberg uitviel kon Schumi eindelijk zijn ware potentieel tonen en zette in de slotfase van de race nog snelle rondetijden neer. "De auto deed het geweldig dit keer. Helaas kan ik niet zeggen dat dat altijd het geval was. Er zijn veel problemen geweest, met name op mijn auto," zei Schumacher tegen het Duitse RTL.

Hierdoor waren de verschillen met Rosberg dit jaar volgens de 41-jarige Duitser groter dan het geval zou moeten zijn. "De auto’s waren niet altijd gelijk. Dat was aan de buitenkant niet altijd zichtbaar. Je zag alleen dat ik langzamer was."

De Mercedes motorsportbaas Norbert Haug geeft Schumacher in Bild gelijk in zijn kritiek. "Ik kan hem geen ongelijk geven. Zijn zorgen over de auto zijn terecht."