'Tijl Beckand blijft welkom in VI'

Tijl Beckand mag ondanks kritiek van Johan Derksen blijven aanschuiven als vaste gast in de RTL-talkshow Voetbal International (VI). Dit heeft manager Gijs van Dam gezegd in de nieuwe Veronica Magazine.

"Johan heeft gezegd dat Tijl nog moet groeien in zijn rol als sidekick. Vooral aan zijn voetbalkennis moet hij nog werken. Maar Tijl zal zeker één keer in de maand blijven aanschuiven bij het programma. Zo is dat ook contractueel vastgelegd", aldus Van Dam.

Derksen liet zich eerder negatief uit over de optredens van Beckand in VI: "Hij heeft het een beetje onderschat, want je moet natuurlijk wel veel parate kennis hebben om overal op in te kunnen haken. We praten in ons programma over de hele voetballerij, en nog internationaal ook. Als je er dan bij zit en je weet niet waar het over gaat, dan is dat wel eens vervelend bij live tv."

Afgelopen maandag was de komiek, die vroeger optrad bij de impovisatieshow De Lama's, tien minuten te laat voor de uitzending van het voetbalprogramma. Tevens viel er in de studio bij Beckands binnenkomstgrap een doodse stilte, waarna ook al zijn andere grappen in de uitzending in het water vielen. De meeste VI-fans ergeren zich dan ook dood aan de gastoptredens van Beckand.

Bezoek ook het centrale Voetbal International-topic op het forum.


'Tijl Beckand blijft welkom in Voetbal International'