Boogerd: "Moerenhout verdient vrije rol op WK"

Michael Boogerd denkt dat de Nederlandse wielrenners in Geelong in Australië alleen een kans hebben als ze in een vrije rol zijn en op avontuur moeten gaan. De oud-renner denkt dat Lars Boom, Sebastian Langeveld, Karsten Kroon en met name Koos Moerenhout misschien wel een kans hebben op een goed resultaat.

"Koos is heel vaak sterk op kampioenschappen. Hij heeft twee keer de Nederlandse titel gewonnen en het scheelde niet zo veel of hij had in 2005 ook de regenboogtrui gehad. In Madrid reed hij iedereen uit het wiel. Als Paolo Bettini niet zo gefrustreerd was geweest, was Koos of ik wereldkampioen geworden. Ik vind ook dat hij dit keer een vrije rol moet krijgen. Dat heeft Koos de laatste jaren wel afgedwongen. En met zijn ritzege in de Eneco Tour heeft hij laten zien dat hij in vorm is," zei Boogerd in De Telegraaf.

Van Boom weet Boogerd nog niet wat hij kan. "Met Lars weet je het nooit, al vraag ik me af of hij zijn goede vorm van de laatste maand kan doortrekken. Uit eigen ervaring weet ik dat zoiets moeilijk is. Ik heb wel begrepen dat hij afgelopen week ziek is geworden. Dat is natuurlijk een forse tegenvaller, zo vlak voor het WK. Maar Lars is wel een jongen die zich specifiek kan richten op eendagswedstrijden en dan met name op kampioenschappen. Ik hoop dat hij nog een keer zijn goede vorm kan laten zien."