Onderzoek naar baby in plastic zak gestaakt

De politie staakt het onderzoek naar de baby die begin deze maand in de buurt van het Friese Wolvega in een plastic zak zou zijn gevonden. Een meisje beweerde een baby te hebben gevonden, waarop een onbekende vrouw het kind zou hebben meegenomen. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat het verhaal klopt, meldt de politie donderdag.

Het meisje uit Wolvega beweerde dat ze op 4 september rond 17.00 uur in de berm van de Steenwijkerweg tussen De Blesse en Wolvega een baby had gevonden. Zij zag zo'n vijfhonderd meter voor de bebouwde kom van Wolvega een plastic zak liggen, die bewoog.

De Friezin maakte de zak open en zag volgens eigen zeggen dat er een nog levende baby in zat. Even later kwam er volgens de lezing van het meisje een vrouw bij haar staan die vroeg of de baby van haar was. Omdat dit niet zo was, nam de vrouw de baby over. Ze zou de vondeling naar de politie brengen. Toen de ouders van de vindster later de politie belden, bleek dat de baby daar niet was afgeleverd.

Het tienermeisje en haar ouders zijn op de hoogte gebracht van het staken van het onderzoek. Mochten nieuwe aanwijzingen binnenkomen, dan wordt de zaak opnieuw bekeken.