Roda JC wil langer door met Janssen

Roda JC Kerkrade gaat opnieuw om de tafel met Willem Janssen. Het contract van de aanvallende middenvelder loopt aan het einde van dit seizoen af. De Limburgers willen graag verder met Janssen.

Enkele weken geleden werd de 24-jarige speler nog in verband gebracht met FC Twente. Het kwam toen niet van een transfer. Janssen zou een langer verblijf bij Roda JC wel zien zitten. Daarom gaat de club maandag met hem onderhandelen over contractverlenging. "Week na week toont Willem Janssen aan een hele belangrijke speler voor ons te zijn", zegt technisch directeur Martin van Geel. "Toen er interesse van FC Twente was wilde hij even rust, die ruimte hebben we hem ook gegeven. Inmiddels is ook Willem aangenaam verrast door de goede ontwikkelingen bij Roda JC, zo was het bijtekenen van Tyton voor hem een goed signaal."

Janssen kwam in de zomer van 2007 naar Kerkrade. Roda JC nam hem over van VVV-Venlo. Janssen groeide direct uit tot basisspeler en kwam tot nu toe 101 keer uit voor Roda in de Eredivisie. Hij scoorde zeventien keer.