Bolt denkt aan stoppen

Usain Bolt stopt wellicht na de Olympische Spelen van 2012 met sprinten. De 24-jarige Jamaicaanse atleet zegt te willen stoppen op zijn hoogtepunt en overweegt een overstap naar het verspringen.

"Ik sprint nog zeker op de komende Spelen. Daarna beslis ik wat ik verder ga doen", zei Bolt vandaag. "Mijn coach wil dat ik daarna nogmaals naar de Spelen ga, maar ik wil graag stoppen op mijn hoogtepunt." De sprinter won tijdens de vorige Spelen in 2008 drie gouden medailles en bezit momenteel het wereldrecord op de 100 en 200 meter.

"Ik wil graag een legende worden en dat doe ik alleen door titels te winnen. Daar werk ik nu aan en wellicht dat ik daarna nog iets anders ga proberen." Volgens Bolt is het onderdeel verspringen wel iets voor hem. "Maar dat ga ik wel helemaal aan het eind van mijn carrière doen. Het vergt erg veel van je lichaam."

Mogelijk is de Jamaicaan daarvoor op de voetbalvelden te bewonderen. Eerder deze maand zei hij tegen de BBC ook een carrière als profvoetballer te overwegen. In de tussentijd zegt hij het wereldrecord op de 100 meter nog te willen aanscherpen van 9,58 tot 9,40 seconden.