Endemol boos op Storms

Endemol heeft journalist Pieter Storms verzocht het productiebedrijf niet meer te noemen in verband met de vermeende verloedering van de journalistiek in Nederland.

Storms spreekt van de 'Endemollisering' van de journalistiek. In een open brief aan de voormalig Breekijzer-presentator vragen algemeen directeur Peter Adrichem en creatief directeur Laurens Drillich van Endemol hem het tv-bedrijf buiten zijn aanklacht te houden.

In een open brief aan Matthijs van Nieuwkerk, presentator van De Wereld Draait Door (DWDD), noemde Storms woensdag de term 'Endemollisering'. Adrichem en Drillich vragen de journalist donderdag op zijn woorden te letten: "Waar komt dit in hemelsnaam vandaan? Wat hebben wij de journalistiek misdaan?"

Update 12:40
Storms stelt in een reactie op de brief van Endemol dat hij met de term 'Endemollisering' bedoelt dat entertainment belangrijker wordt gevonden dan het brengen van feiten.

Storms zegt dat het woord 'verloedering' afkomstig is van de redactie van DWDD. Hij stelt groot respect te hebben voor het bedrijf Endemol.

Endemol tikt Storms op de vingers
Endemol tikt Pieter Storms op de vingers (Foto: ANP)