RBC denkt aan Grootscholten als trainer

Richard Grootscholten is een belangrijke kandidaat om de nieuwe trainer van RBC Roosendaal te worden. De Brabanders zoeken een trainer die dit seizoen af kan maken. Eric Hellemons en Peter van Vossen, nu verantwoordelijk voor de groep, hebben niet het vereiste diploma en dus moet RBC van de KNVB een andere trainer aanstellen.

Aanvankelijk zou Sandor Popovics dit seizoen de trainer van RBC zijn. Hij haakte echter af, nadat hij in de gaten kreeg dat hij vooral als stroman voor Hellemons en Van Vossen zou moeten fungeren. Grootscholten was de afgelopen jaren actief voor Sparta Rotterdam. De Westlander was er hoofd opleidingen en technisch directeur. Momenteel is hij clubloos.

"Vlak voor het weekeinde heb ik gesproken met technisch directeur Jeffrey Kooistra. Deze week vindt een vervolggesprek plaats. De club is tegenover mij helder: ze zoeken een eindverantwoordelijke trainer tot het einde van het seizoen," zegt Grootscholten. Komend seizoen moet Hellemons, die dan wel gediplomeerd is, trainer worden. RBC heeft van de KNVB tot 17 september de tijd gekregen om de huidige situatie op te lossen.