Popovics wilde geen stroman zijn

Sandor Popovics verraste gisteren met zijn snelle vertrek als trainer van RBC Roosendaal. De club wenste geen mededelingen te doen over de kwestie, maar de Hongaarse trainer heeft zelf aan BN De Stem laten weten dat hij het niet zag zitten om als stroman te fungeren voor Eric Hellemons en Peter van Vossen.

Na een telefoontje van de voorzitter van de trainersvakbond, Leo Beenhakker, begon Popovics te twijfelen over zijn rol. Hij had het idee de hoofdtrainer te worden, maar dat bleek in de praktijk anders. "Er was te veel onduidelijkheid over wie waar verantwoordelijk voor was. Als technisch eindverantwoordelijke wilde ik bepalen hoe er getraind werd en wie er zouden gaan spelen. Ik wilde geen figurant zijn. Dat was geen probleem, werd me verteld. Al voor mijn komst was aan Van Vossen en Hellemons beloofd dat zij de trainingen zelf mochten invullen. Dat kon natuurlijk niet. Ik was de hoofdcoach en zij de assistenten. Zo had ik in dertig jaar profvoetbal nog nooit gewerkt."

Uit zelfrespect besloot de 71-jarige oefenmeester daarop de eer aan zichzelf te houden. "Ik had het graag gedaan. Voor weinig geld, als vriendendienst voor RBC. Maar niet op deze manier. Het is jammer dat ik pas na mijn aanstelling ontdekte wat er aan Van Vossen en Hellemons was beloofd. Had ik dat vooraf geweten, dan had ik nooit ja gezegd."