Rabobank trekt Luis León Sánchez aan

De Rabobankploeg heeft zich voor de komende twee jaar versterkt met Luis León Sánchez. De Spaanse renner komt over van Caisse d'Épargne. De 26-jarige Sánchez reed sinds 2007 bij Caisse d'Épargne. Hij geldt als een expert op de tijdrit, maar kan ook prima klimmen en goed aankomen. Zijn successen behaalt hij doorgaans in eendaagse koersen en de kortere etappekoersen.

Sánchez won eind juli de Spaanse klassieker Clasica San Sebastian. Hij boekte ook drie etappezeges in de Tour de France en drie in Parijs-Nice. Hij won de rittenkoersen Tour Down Under, Ronde van de Middellandse Zee en Parijs-Nice. In 2008 en 2010 kroonde hij zich tot Spaans kampioen tijdrijden. In de Tour de France van dit jaar werd hij elfde.

Ploegbaas Erik Breukink verwacht veel van Sánchez. "Hij is een uiterst getalenteerde renner. Hij is sterk in de rittenkoersen en de grote rondes, kan sprinten en tijdrijden. Met hem halen we een aanvallend ingestelde, jonge, maar toch ook ervaren winnaar binnen."

Sánchez is de zesde nieuwe aanwinst voor de Rabobankploeg. Eerder al werden Matti Breschel, Maarten Wynants, Theo Bos en Rabobeloften Tom-Jelte Slagter en Coen Vermeltfoort aan de selectie voor volgend jaar toegevoegd. Daartegenover staat het vertrek van Denis Menchov, Dmitriy Kozuntchuk en Mauricio Ardila naar Geox.