Heel veel co-op in Firefall

Red 5 Studios heeft Firefall aangekondigd. Het spel speelt zich af in de toekomst, waar de mensheid weer eens met uitroeien wordt bedreigd. Het is geen MMO volgens de makers, maar een smeltkroes van genres. Een van de features is dat je met honderden spelers tegelijk in dezelfde wereld zult moeten samenwerken om de mensheid te redden. Maar de studio noemt het zelf een open world co-op.

Mark Kern, eerder hoofd ontwikkeling bij World of Warcraft, en Scott Youngblood, hoofdontwerper van Tribes hebben de hoofden bij elkaar gestoken om dit spel niet het zoveelste 'schiet aliens dood'-spel te maken. Een van de features die hiervoor moet zorgen zijn de battleframes. Dit zijn items waarmee je je personage kan aanpassen. Je hebt een armor die je kan verbeteren door modules er op te zetten. Tot nu toe zijn alleen Assault en Medic battleframes bekend als type. Je kunt bij speciale stations je battleframes aanpassen, zodat je je optimaal voor een bepaald aankomend gevecht kan uitrusten.

Firefall zal free-to-play worden, zodat elke speler gratis kan spelen. Wel zullen er microtransacties in het spel zitten om optionele verbeteringen te kopen. Deze verbeteringen zouden geen oneerlijke verbeteringen moeten hebben ten opzichte van niet betalende spelers. Het spel komt eind volgend jaar uit voor de PC.

FirefallFirefall