Freire neemt deel aan Vuelta en WK

Oscar Freire zal naar alle waarschijnlijkheid gaan deelnemen aan de Vuelta a España en het WK wielrennen in Australië. Dit heeft de Spanjaard aan de sportkrant AS laten weten. Vorige maand onderging de renner van Rabobank een operatie aan opspelende poliepen in neus- en kaakholte.

Anderhalve week geleden hervatte Freire de training, waardoor hij niet in topconditie aan de start van de Spaanse wielerronde zal verschijnen. "Maar dat vind ik niet erg," lichtte hij toe. "Ik voel me elke dag beter en ik hoop normaal te ademen wanneer de Vuelta start."

Freire grijpt de deelname aan de  Vuelta aan om zich op het naderende WK voor te bereiden. "Er is dit jaar een periode van twee weken tussen het einde van de Vuelta en het WK. Ik denk dat ik uit ga rijden. Het hangt er vanaf hoe de situatie zich ontwikkelt."

Tijdens dat WK wielrennen is de kans groot dat Freire als kopman voor de Spaanse formatie zal worden ingezet. "De keren dat de ploeg voor mij heeft gereden op het WK heeft altijd goed uitgepakt," aldus de Spanjaard. "Ik ben niet onfeilbaar, maar een parcours als dit ligt me. Ik hoop dat de ploeg op mij gaat gokken."