Ferrari haalt uit naar Lauda

Ferrari heeft op haar eigen site hard uitgehaald naar Niki Lauda. De Oostenrijker zei dat het uitvaardigen van teamorders in Duitsland "indruist tegen alle regels. Ferrari kreeg al een boete en zal ongetwijfeld nog een draai om de oren krijgen van de World Motor Sport Council."

Ferrari slaat in een column op haar site nu hard terug. Het stuk draagt de titel The Horse Whisperer - Moralists with short memories en veegt de vloer aan met de Oostenrijker die zelf in het verleden tussen 1974 en 1977 voor het Italiaanse team reed. In die periode pakte hij twee wereldtitels en kreeg hij van de teamleiding de voorkeur boven teamgenoten Clay Regazzoni en Carlos Reutemann.

"Na de gebeurtenissen in Hockenheim golfde een vlaag van hypocrisie door de paddock. Vele deskundigen vonden het nodig hun zegje te doen. Ook in Oostenrijk is iemand opgestaan," zo begint het stuk van Ferrari. "Deze uitlatingen komen van iemand die, sinds hij stopte met racen, nooit te beroerd was links en rechts zijn mening te laten klinken. Niet zelden gebeurde het dat hij zijn woorden moest inslikken omdat de wind van richting veranderde."

"Dit keer heeft onze goede, oude Niki de kans laten lopen eens een keer zijn mond te houden. We zijn nog niet vergeten dat hij in zijn tijd bij Ferrari op zijn wenken werd bediend waar het de verhoudingen met zijn teamgenoot betrof..."

"Buiten dat, waar was al zijn morele moede tijdens de vele meer of minder hypocriete acties die de laatste jaren in onze sport voorvielen? Wat betreft de zitting van de WMSC kan slechts de tijd voor opheldering zorgen en 8 september kennen we de uitkomst. In deze situaties is het slechts gepast het hoogste orgaan binnen de autosportbond te respecteren en vertrouwen."