Meisje van 14 al drie keer bezwangerd door baas

In Canada loopt momenteel een rechtszaak tegen een 35-jarige ex-baas van een restaurant. Hij zal waarschijnlijk een poosje achter de tralies moeten wegens seksuele uitbuiting van een veertienjarig meisje. De man uit Calgary heeft de oud-medewerkster van zijn eetgelegenheid al drie keer zwanger gemaakt.

Volgens een verklaring begon de relatie tussen de man en het meisje in januari 2007 vriendschappelijk. Drie maanden later hadden de twee voor het eerst seks met elkaar, en deden dit elke week in zijn huis. In hetzelfde jaar raakte het meisje twee keer zwanger. De eerste keer pleegde ze abortus, de tweede zwangerschap eindigde in een miskraam.

Na de abortus werd het meisje depressief en deed meerdere zelfmoordpogingen. Zo sneed ze haar polsen door en nam een overdosis Ibuprofen. Na een ziekenhuisopname raakte ze aan de drugs, liep weg van huis en stopte met school. Ze kreeg ruzie met haar moeder en de politie deed zelfs onderzoek naar haar.

Alle narigheid eindigde toen het kind voor de derde keer zwanger raakte. Alles ging goed, dus ze besloot het kind te houden. In juni 2008 werd haar vriend en werkgever echter opgepakt maar weer vrijgelaten op voorwaarde dat hij het contact met het meisje zou verbreken. De man schond het vertrouwen toen hij zijn vriendinnetje in het ziekenhuis opzocht op de dag dat hun kind werd geboren.

De hoofdaanklager eist nu dat de dader voor negen maanden de cel in moet. Zijn advocaat vindt die straf veel te hoog, en vindt dat drie maanden meer dan genoeg is. De rechter is echter van mening dat kindermisbruik een halsmisdaad is, waar minimaal vier jaar cel voor staat.

"Ik ben bewust van het feit dat deze jonge vrouw schijnbaar heeft ingestemd met alle activiteiten", aldus de rechter. "Maar ik heb instructies gekregen van de rechter boven mij, dat haar toestemming niet relevant is in de gegeven omstandigheden. Ze is niet in staat om toestemming te verlenen."