Shevchenko op zijn hoede voor Ajax

Dinamo Kiev-sterspeler Andriy Shevchenko vindt dat zijn ploeg met Ajax zwaar geloot heeft. De 33-jarige Oekraïner, die bij AC Milan en Chelsea speelde maar in augustus 2009 terugkeerde op het oude nest, verwacht dat zijn ploeg het lastig gaat krijgen.

"Sprak Ajax van de moeilijkst denkbare loting? Wij waren anders ook niet blij", zegt de vedette van Dinamo Kiev aan de vooravond van de play-off van de Champions League. "Het is een elftal zonder echte vedetten, maar met veel talent en spirit. We weten dat de Nederlandse school elk jaar weer goede spelers aflevert. En Ajax is daar het voorbeeld van."

Dat Ajax de laatste paar wedstrijden veel tegengoals te verwerken heeft gekregen door geklungel in de defensie zegt hem niet zoveel: "Vorig jaar hebben dezelfde spelers bewezen juist - net als Dinamo Kiev - een heel solide team te vormen. Bovendien gelden in de Champions League andere wetten dan in de competitie en zullen de Ajax-spelers nog meer geconcentreerd zijn dan tegen Vitesse."

Kiev verloor de afgelopen competitiewedstrijd met 3-1 van Vorkla Poltava waardoor zij zakten naar de vierde plaats, maar ook dit is geen graadmeter. "De laatste maanden zijn door alle competitiewedstrijden, Champions Leagueduels en de interland zwaar geweest en de coach vond het verstandig een aantal bepalende spelers te sparen. Helaas lukte het zonder ons niet om te winnen."