Astana praat met Menchov

De ploegleiding van Astana onderhandelt met de Russische wielrenner Denis Menchov over een contract. Dat meldde vandaag een hoge official van de Kazachstaanse wielerfederatie. Astana raakt na dit seizoen zijn Spaanse kopman en tourwinnaar Alberto Contador kwijt.

Menchov is nu nog in dienst van Rabobank. Hij eindigde in de Ronde van Frankrijk op de derde plaats achter Contador en Andy Schleck. Tijdens de Tour werd al min of meer duidelijk dat de Rus de Nederlandse wielerploeg wil verlaten.

Contador maakte deze week bekend dat hij vertrekt bij Astana, maar de Kazachstaanse formatie is daar nog niet helemaal zeker van. Hij heeft een nieuwe aanbieding liggen. "We zijn een beetje boos. Vijf maanden geleden hebben we Contador een nieuw contract aangeboden en nog steeds heeft hij niet geantwoord", zei Valentin Rejert van de Kazachstaanse wielerbond.

"We kunnen niet eeuwig blijven wachten en willen volgende week duidelijkheid van hem. De ploeg kan uiteraard niet zonder renners, dus zijn we al aan het praten met kandidaten. Menchov is een van hen", aldus Rejert.