[Update] EA kondigt Kingdoms of Amalur: Reckoning aan

De mannen bij EA kondigen vandaag meerdere games aan. Een van die games is Kingdoms of Amalur: Reckoning. Deze game, die eerder bekend stond als Project Mercury, zal een Singleplayer RPG voor de PC, PS3 en Xbox 360 zijn. Hij zal in 2011 moeten uitkomen.

De game wordt ontwikkeld door Ken Rolston. Rolston was de hoofd-designer van Elder Scrolls III en IV. In de game zul je de mysteries van Amalur moeten ontrafelen. Amalur is een magisch land met vreemde landschappen, exotische steden, kleurrijke karakters en afgrijselijke vijanden. 

Bij de Comic-Con deze week zal deze game zich uitgebreid laten zien, zodat we er allemaal kennis mee kunnen maken.

[EDIT:] De beroemde striptekenaar Todd McFarlane werkt mee aan de ontwikkeling van de game. McFarlane is een grote naam in de wereld van comics en geeks. Hij heeft meegewerkt aan diverse stripverhalen over The Amazing Spider-Man, The Incredible Hulk en Spawn. Daarnaast is hij eigenaar van een bedrijf dat miniatuurpoppen maakt van gamepersonages en stripfiguren.

McFarlane werkt samen met fantasyschrijver R. A. Salvatore en de ontwikkelaars van 38 Studios aan de game. Over het verhaal en de avonturen die de speler in de wereld Amalur kan beleven, is nog niets bekendgemaakt.

Todd McFarlane

Todd McFarlane