Ribéry officieel aangeklaagd

Franck Ribéry, sterspeler van Bayern München en de nationale ploeg van Frankrijk, is aangeklaagd voor gebruikmaken van de diensten van een minderjarige prostituee. De Fransman zou voor drie jaar in de gevangenis kunnen belanden. Ook Real Madrid-spits Karim Benzema zal aangeklaagd worden.

Zowel Ribéry als Benzema heeft eerder al eens vastgezeten. Beide spelers zijn toen door de politie in Parijs ondervraagd over het prostitueebezoek. De zaak werd onderzocht, toen ze werden beschuldigd van het betalen van Zahia Dehar in ruil voor seks. Dehar was destijds minderjarig.

Prostitutie is in Frankrijk legaal, maar prostituees moeten achttien jaar of ouder zijn. Klanten worden aansprakelijk gesteld als blijkt dat een prostituee minderjarig is. Volgens een Frans persbureau werd Ribéry een aantal uur ondervraagd over de zaak.

Benzema zal later voor dezelfde rechter als Ribéry terechtstaan. Als de spelers schuldig blijken te zijn, kunnen ze voor drie jaar in de gevangenis belanden. Ze kunnen dan eveneens een flinke geldboete verwachten. Uit de veroordeling moet echter wel blijken dat beide spelers wisten dat de prostituee destijds minderjarig was.