NASCAR-rijder Johnson wil F1-bolide testen

NASCAR-coureur Jimmie Johnson wil in de nabije toekomst gaan testen met een Formule 1-bolide. De viervoudig kampioen won vorige week op de Infineon Raceway zijn eerste race op een normaal circuit en bij de Amerikaan smaakt dat naar meer.

Johnson groeide op in een gebied in de Verenigde Staten waar de IndyCars zeer populair waren, maar hij kwam in een raceserie met gesloten wagens terecht. Uiteindelijk klom hij op tot de NASCAR Series waar hij vele successen boekte. Nu wil hij meer en een Formule 1-test zoals Jeff Gordon in 2003 had bij BMW Williams ziet hij wel zitten. Via een creatieve commerciële weg zou het moeten kunnen.

"In de omgeving waarin ik opgroeide was IndyCars de enige asfalt-ervaring die ik had. Dus ik droomde over het racen in de Indy500, het gaan naar Long Beach en ik hoopte daar ooit eens op het circuit te mogen racen. Ik ben een andere weg uitgegaan en ik weet dat het lastig is om een Formule 1-test te krijgen, maar met het uitzetten van lijntjes en creatief zijn zou het kunnen," zei de 34-jarige Johnson.