Kirchen met hartklachten in ziekenhuis

Kim Kirchen kreeg vannacht last van ademhalingsproblemen, vermoedelijk het gevolg van problemen met zijn hart. De renner werd bewusteloos gevonden in het hotel waar hij verbleef en werd gelijk naar een ziekenhuis afgevoerd.

De renner van Katusha nam deel aan de Ronde van Zwitserland, waar hij vorig jaar nog een rit won.

Update 14:25 uur

Eerder meldden de media nog dat Kirchen een hartaanval had gekregen, maar dit is niet waar. "Kirchen is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht", meldt ploegleider Bart Leysen van Katusha aan Sporza. "Hij is bij bewustzijn, alles is onder controle. Hij kreeg geen hartaanval."

Er is een kans dat de klachten van Kirchen iets met een eerdere operatie te maken hebben. "In het voorjaar is Kim aan zijn hartspier geopereerd. Hij sukkelde toen met met hartritmestoornissen. Misschien zijn de klachten van gisteren een gevolg van die operatie."

Update 21:15 uur

Kim Kirchen wordt momenteel in een kunstmatige coma gehouden. De toestand van de 31-jarige wielrenner is stabiel. Kirchen stapte dit voorjaar in de Waalse Pijl af vanwege hartritmestoornissen en ademnood. Daar kampte hij al langer mee. Kort na zijn afstappen in de Belgische klassieker werd de Luxemburger aan zijn hartspier geopereerd.