Sneijder: "Eerste overwinning ook meteen de belangrijkste"

Wesley Sneijder stond aan de basis van het tweede doelpunt van Oranje tegen Denemarken. Na afloop van het duel met de Denen was de middenvelder van Inter tevreden met de drie punten.

"De eerste overwinning is ook altijd de belangrijkste", vertelt Sneijder op de persconferentie na het duel met Denemarken. "We speelde niet zo heel goed in de eerste helft, maar in de tweede helft deden we het wel aardig. We zijn blij met het resultaat en we kijken uit naar de volgende wedstrijd."

Ook bij de wedstrijd van Nederland was de vuvuzela goed te horen. "Het hoort bij de cultuur van dit land dus we zullen er mee moeten leven. Het is ook een onderdeel van het toernooi. Voor mijzelf was het niet storend tijdens de wedstrijd. Maar ik kan begrijpen dat veel mensen er last van hebben. Misschien verbiedt de FIFA de vuvuzela wel in de volgende wedstrijd, maar dat weet ik niet."

"Het is te vroeg om te zeggen dat we kunnen winnen. We speelden niet zo goed, maar we winnen wel met 2-0. Ik ga geen weddenschappen afsluiten", aldus Sneijder, die door de FIFA werd uitgeroepen tot man of the match.