Kuyt: "Blij dat ik van waarde ben geweest"

Het Nederlands elftal is met een 2-0 overwinning begonnen aan het WK in Zuid-Afrika. Denemarken werd verslagen en de eerste drie punten zijn een feit. Doelpuntenmaker Dirk Kuyt was na afloop blij met de zege.

"Zo'n eerste wedstrijd is altijd lastig", zegt Kuyt na afloop tegenover de NOS. De wedstrijd werd op een hoogte van 1700 meter gespeeld. "Beide ploegen moesten wennen aan de hoogte. We hebben hier dan wel getraind, maar in een wedstrijd is het toch anders."

In de eerste helft zag het spel van Oranje er niet fris uit. "Je moet soms temporiseren, daardoor lijkt het soms wat mat en niet fris, maar dat heeft puur te maken met de hoogte. De eerste helft was niet best, in de tweede hebben we het redelijk gedaan."

De speler van Liverpool maakte de 2-0 nadat invaller Eljero Elia op de paal schoot."Ik ben blij dat ik nu van waarde ben geweest, maar de volgende keer is het weer iemand anders. In de tweede helft was het makkelijker voetballen. We kregen meer kansen en hadden er misschien nog wel eentje moeten maken."