Elia: "Ongeloofllijk veel spijt"

Eljero Elia heeft zijn excuses aangeboden aan de Marokkaanse gemeenschap. Elia riep tijdens een potje voetbal op de playstation, dat live op internet te volgen was, "kankermarokkaan". "Ik wil mijn excuses maken aan de hele Marokkaanse gemeenschap," aldus de aanvaller van Oranje.

"Ik ben geen racist, groeide op in de Haagse Molenwijk met 75 procent Marokkanen, heb ook veel Marokkaanse vrienden en mag daar binnenkort een Cruyff Court openen. Er zullen hopelijk heel veel Marokkaanse voetballertjes gebruik van maken. Ik wou dat ik het kon, maar ik kan mijn uitspraak niet terugdraaien. Ik moet de gevolgen dragen als een man. Het spijt me echt. Ook voor alle collectanten van het kankerfonds, de zieke mensen en hun familie."

De Hagenaar onderstreept nogmaals dat zijn taal op internet niet gemeend was. "Ik zei het tegen een hele goede Marokkaanse vriend, Reduan. Hij noemt mij altijd gekscherend 'neger'. Het klinkt misschien heel raar, maar dit is de 'lol' van de straat. Zo gaan we met elkaar om. Ik had echter moeten beseffen dat ik een voorbeeldfunctie heb. Ik ben een bekende Nederlander, speler van het Nederlands elftal. Ik ben te ver gegaan."
.