Nu eindelijk bier voor metalfans

Heb je lang haar en een leren jack, luister je alleen maar naar ronkende gitaren en ben je gek op bier? Dan is er nu goed nieuws. Een kleine, Belgische bierbrouwerij heeft vandaag aangekondigd een speciaal biertje op de markt te brengen voor metalfans.

Het gaat hier om een biertje van het merk Gagelaar, afkomstig van de Proefbrouwerij uit Lochristi. Dit is een goudkleurig streekbier met maar liefst 7,5 procent alcohol. Aan het bier zijn kruiden toegevoegd van de gagelplant.

Het biologische bier van Gagelaar is de laatste jaren met name populair in het metalcircuit. "Veel metalheads zijn geïnteresseerd in oudheid en natuur, maar ook in bier", verklaart Carl Grillet. Grillet is naast mede-eigenaar van de brouwerij ook bedrijfsleider van een metalspeciaalzaak en dj op metalfestival Graspop.

Om de vele metalfans tegemoet te komen, brengt Gagelaar nu eindelijk echt metalbier op de markt. De smaak blijft echter hetzelfde, alleen het etiket is anders. Onder het etiket met hierop een oude krijger die door een moeras loopt, prijkt de tekst ‘Ancient Belgian beer for metalheads'.

Het speciale bier zal nog deze maand worden getapt voor Vlaamse metalfans. Uit ons land blijkt ook al belangstelling te zijn voor het bier. Grillet hoopt dan ook dat rond de kerst het bier ook in speciale geschenkverpakkingen verkrijgbaar zal zijn.