Project Natal bevestigd voor oktober

Syed Bilal Tariq, marketing manager bij Microsoft in Saudi Arabië, heeft op de Saudische televisie bevestigd dat Project Natal in oktober wereldwijd gelanceerd zal worden.

"Ik heb goed nieuws voor iedereen. Project Natal wordt in Saudi Arabië en de rest van de wereld gelanceerd ergens in oktober."

Begin dit jaar werd bekend dat Microsoft de nieuwe revolutionaire besturing voor de Xbox 360 voor de kerst in de winkels wil hebben liggen. Een nauwkeurige datum kan nog niet genoemd worden.

"We kunnen de datum van de lancering van Project Natal na de E3 in juni bevestigen maar het wordt zeker in oktober 2010, en we kunnen het zeker in Saudi Arabië verwachten."

Project Natal is een nieuw besturingsmechanisme waarbij gamers een spel niet besturen met een controller, maar met hun lichaam. Een speciale camera kan de bewegingen van een gamer driedimensionaal registreren.

Eerdere geruchten verwezen al naar een release ergens in oktober, maar dit is de eerste keer dat een medewerker van Microsoft deze maand specifiek noemt.

Project Natal bevestigd voor oktober
Project Natal bevestigd voor oktober (Foto: Novum)