Rebellion betaalt medewerkers niet

De Britse gamestudio Rebellion, gevestigd in het Engelse plaatsje Derby, wordt beschuldigd van nalatigheid in het uitbetalen van lonen. Verschillende bronnen hebben aan de website Develop Online laten weten dat het kantoor nagenoeg leeg is en werknemers hun loon van april nog niet ontvangen hebben.

Het ziet er naar uit dat Rebellion Derby op het punt staat om failliet verklaard te worden. Medewerkers die bijna twintig jaar voor de studio gewerkt hebben, is verteld dat ze hun bureau leeg moeten maken en vrije dagen op moeten nemen. Het was al langer bekend dat de gamestudio in zwaar vaarwater zat.

De medewerkers van Rebellion zijn bang dat zij naar hun loon, declaraties, en vakantiegeld kunnen fluiten. Rebellion lijkt het zo te spelen dat het gehele bedrijf geliquideerd wordt, waardoor er uiteindelijk niets anders dan werknemers overblijven. Dat zou kunnen betekenen dat de medewerkers hun geld kwijt zijn.

Het rommelt al een tijdje bij Rebellion. Eerder dit jaar werd de studio in Oxford gesloten. Medewerkers van de gamestudio in Oxford hebben wel al hun achterstallige loon ontvangen.

Rebellion werkte in de afgelopen jaren onder andere aan het geflopte Rogue Warrior met Mickey Rourke, en aan Aliens vs. Predator.

Rebellion betaalt medewerkers niet
Rebellion betaalt medewerkers niet (Foto: Novum)