[NHL Playoffs] Canadiens dwingen game 7 af

De Montreal Canadiens hebben met een 4-3 thuisoverwinning een beslissingswedstrijd afgedwongen tegen de Pittsburgh Penguins. Deze wedstrijd zal bij de Penguins thuis in de Mellon Arena gespeeld worden. Mochten de Penguins, de verdedigend Stanley Cup winnaars, verliezen dan is dat hun laatste wedstrijd in de Mellon Arena aangezien zij volgend seizoen een nieuw stadion betrekken.

Michael Cammalleri opende voor de Canadiens al na een minuut spelen de score. Sterspeler Sidney Crosby, die de laatste tijd veel bekritiseerd wordt voor zijn dalende productie, maakte vervolgens gelijk. De Penguins domineerden deze periode, maar wisten verder niet te scoren.

In de tweede periode zorgde Kris Letang er in de powerplay voor dat de Penguins op voorsprong kwamen. Jordan Staal schoot tweemaal op de paal en ook Evgeni Malkin maakte kennis met het ijzerwerk, de rest van de schoten van de Penguins werden uit het doel gehouden door de wederom fantastisch keepende Jaroslav Halak. Aan de andere kant ging de puck er wel in. Cammalleri maakte alweer zijn elfde goal in de playoffs, waarna Jaroslav Spacek, die deze wedstrijd terugkeerde van een blessure, de 3-2 maakte met een afstandsschot.

Halverwege de derde periode maakte Maxim Lapierre de beslissende 4-2. Anderhalve minuut voor tijd veranderde veteraan Bill Guerin een schot van verdediger Sergei Gonchar nog van richting voor de 4-3, maar de gelijkmaker kon niet meer worden gescoord. De Canadiens, die als achtste geplaatst zijn en bovendien een waslijst aan blessures hebben, hebben dus nog steeds kans om hun sprookje te voltooien.