[NHL Playoffs] Penguins op voorsprong

Na de verrassende nederlaag in de vorige wedstrijd hebben de Penguins weer een voorsprong in de playoffserie tegen de Montreal Canadiens gepakt. Na een 2-0 uitzege is de stand in de serie nu 2-1 in het voordeel van de ploeg uit Pittsburgh. Man van de wedstrijd was Penguins-goalie Marc-Andre Fleury die alle 18 schoten op doel tegen wist te houden. 

In eerste instantie leken de Canadiens vrolijk verder te gaan met het onderuit halen van de topfavoriet, iets dat zij vorige ronde tegen de Washington Capitals ook al deden. In de eerste periode speelden de Penguins namelijk niet best en hadden zij slechts drie schoten op doel. Doordat de Canadiens ook moeite hadden om kansen te creëren en Fleury goed in vorm was, bleef het bij 0-0 in de eerste periode.

Ook in de tweede periode werd niet gescoord, maar nu hadden de Penguins een flink overwicht en wisten de Canadiens slechts drie schoten op doel te produceren. Evgeni Malkin wist al vroeg in de derde periode de winnende treffer te produceren. De enige goal die nog volgde was een empty-netter van Pascal Dupuis. De voornaamste reden dat er niet meer gescoord was, was wederom Fleury, want de Penguins wisten verder in de periode nauwelijks iets klaar te spelen op aanvallend gebied. 

"Hij heeft vandaag wederom bewezen dat hij een goede goalie is", aldus aanvaller Maxime Talbot. "Hij maakte de geweldige reddingen toen we dat nodig hebben. Dat is de 'Flower' die we graag zien en dan is hij geweldig." Ook voor Malkin had hij nog een complimentje over. "Geno maakte weer eens een superbelangrijke goal", zei hij hoofdschuddend.