[Giro] Nibali voelt vertrouwen van de ploeg

Het was niet het plan van Vincenzo Nibali om dit jaar in de Giro d'Italia te starten. Echter werd de Italiaan opgeroepen door zijn ploeg Liquigas, nadat kopman Franco Pellizotti een startverbod kreeg opgelegd vanwege verdachte bloedwaarden. Nibali tempert vooraf direct de verwachtingen, omdat zijn voorbereiding niet optimaal was.

"Maar toch voel ik vertrouwen van de ploeg dat ik de juiste man ben om Franco te vervangen," aldus Nibali tegen La Gazetta dello Sport. "Om de ploeg re helpen, Ivan Basso bij te staan, of desnoods een leidende rol op mij te nemen. Op een delicaat moment als dit moest ik gewoon tegemoet komen aan de vraag van mijn ploeg."

Het parcours hoefde Nibali in ieder geval niet te verkennen, want veel bergen kende hij al uit eerdere edities. "De Terminillo en de Zoncolan ken ik nog van de in de Giro van 2007, en de Kronplatz, de Gavia en de Mortirolo hebben we tijdens de editie van 2008 aangedaan. En de Grappa heb ik wel eens aangedaan tijdens een training."

"En de conditie is alvast in orde. Ik heb een hoogtestage van vorig maand achter de rug, waar ik samen met Franco, Ivan en enkele andere ploegmaats onder andere werkte aan mijn explosiviteit. Met het oog op wat de komende drie weken komen zal, komt dat best wel goed van pas. Bovendien bevalt de relatief korte en vrij technische openingstijdrit me wel."