Uitslag FC Porto - Benfica

FC Porto heeft de topper tegen Benfica in winst weten om te zetten. De ploeg won in eigen huis met 3-1 en hielden daarmee Benfica dit weekend van een mogelijk landskampioenschap af.

Met nog één speelronde te gaan, bedraagt de voorsprong van Benfica op nummer twee Sporting Braga drie punten. Eindigen beide ploegen op een gelijk aantal punten, dan gaat het kampioenschap naar Braga op basis van onderling resultaat. Voor Porto rest het spelen van Europa League, aangezien de ploeg vijf punten achterstaat op Braga.

Benfica begon vanavond gespannen aan het duel tegen Porto. De bezoekers wisten nauwelijks kansen te creëren en zagen tot overmaat van ramp Bruno Alves de 1-0 binnenschieten voor Porto, dat de eerste helft ook weinig goed spel liet zien.

Na rust kreeg het duel meer aanzien en Benfica vocht zich na een klein uur spelen naast Porto. Luisão scoorde de 1-1 en door deze treffer was Benfica virtueel kampioen. Porto wilde echter niet meewerken aan het kampioensfeestje en nog geen twee minuten later leidde de thuisploeg alweer. Ernesto Farias was ditmaal de doelpuntenmaker.

Benfica ging hard op zoek naar de 2-2, maar deze kwam er niet. Porto scoorde in de slotfase zelfs nog de 3-1 en daardoor zal Benfica volgende week in eigen huis de klus moeten klaren tegen laagvlieger Rio Ave.