Jans mag nog even door bij FC Groningen

FC Groningen heeft het afscheid van trainer Ron Jans nog even uitgesteld. De Noorderlingen plaatsten zich gisteren, tijdens de laatste speelronde in de Eredivisie, voor de play-offs voor deelname aan de Europa League. De Groningers versloegen Sparta Rotterdam met 3-1 en eindigde zo als achste.

Het elftal van Jans, die na dit seizoen naar sc Heerenveen vertrekt, neemt het in de eerste ronde op tegen FC Utrecht. De eerste wedstrijd, in Groningen, is donderdag. Drie dagen later vindt de return plaats.Roda JC en Heracles Almelo zijn de andere clubs die meedoen aan de play-offs voor de Europa League.

Groningen had weinig moeite met Sparta, dat vooraf al wist dat het de play-offs voor promotie/degradatie niet meer kon ontlopen. Koen van de Laak opende in de twintigste minuut de score. Direct na de pauze maakte Tim Matavz het tweede doelpunt. Fredrik Stenman besliste het duel definitief met de 3-0.

De tegentreffer kwam op naam van Joshua John. Sparta eindigde, door het verlies van Willem II bij Roda JC, als zestiende. Het elftal van trainer Aad de Mos treft in de play-offs Helmond Sport.