[NHL playoffs] Flyers blijven verrassen

De Philadelphia Flyers, als zevende geplaatst in de Eastern Conference, blijven verrassen. De als tweede geplaatste New Jersey Devils werden voor de derde keer in de playoffserie verslagen waardoor de tussenstand 3-1 in het voordeel van Philadelphia is. Dit keer wonnen de Flyers met 4-1 dankzij onder meer twee goals van Jeff Carter.

Tien jaar terug kwamen de Devils van een 3-1 achterstand terug tegen de Flyers, die toen goalie Brian Boucher als rookie in het doel hadden staan. Boucher keept inmiddels weer voor de Flyers, maar is vastbesloten om de geschiedenis zich niet te laten herhalen. Deze wedstrijd leverde hij een flinke bijdrage door dertig schoten op doel te stoppen en slechts één goal hoefde toe te staan.

De Devils kwamen nog wel op voorsprong via een powerplay goal van Ilya Kovalchuk, pas zijn eerste goal in de playoffserie. De Flyers maakten halverwege de tweede periode pas gelijk, ook in de powerplay. Carter was de scherpschutter. Laat in de tweede periode zette Danny Briere de Flyers op voorsprong met een hard afstandsschot vanaf de rechterkant. Dit leek een houdbaar schot voor goalie Martin Brodeur.

Daniel Carcillo maakte na vier minuten spelen in de derde periode de 3-1 met een schot uit een moeilijke hoek. Ook hierbij ging Brodeur niet helemaal vrijuit, en hiermee was direct de hoop van de Devils verdwenen. Na een aantal straffen konden de Flyers via Jeff Carter ook nog de 4-1 scoren in een vijf tegen drie-situatie.