[NHL playoffs] Flyers verrassen Devils

De Philadelphia Flyers hebben verrassend de New Jersey Devils verslagen in de eerste playoffwedstrijd. In eigen huis kwamen de Devils met 24 schoten op doel slechts éénmaal langs goalie Brian Boucher.

Verdediger Chris Pronger opende de score in de tweede periode met een backhand schot nadat de puck uit een schot van Mike Richards afkaatste op de schaats van Devils-speler Brian Rolston. Mike Richards bracht in dezelfde periode de score op 2-0. Ian Laperriere blockte een Devils-schot, nam de puck mee de aanvalszone in en gaf een knappe pass uit de draai op Richards. Met een hard schot versloeg hij goalie Brodeur.

In de derde periode drongen de Devils wel aan en kwamen de Flyers er amper nog uit met twee schoten op doel, maar keer op keer stuitten de Devils op Boucher of de sterke verdediging. Pas krap drie minuten voor tijd wist Travis Zajac de marge tot één goal terug te brengen. Hij scoorde met een afstandsschot terwijl teamgenoot Zach Parise het zicht van Boucher ontnam door vlak voor hem te gaan staan. De gelijkmaker bleef echter uit waardoor de Flyers een 1-0 voorsprong nemen in de best of 7-serie. Volgende wedstrijd spelen de Devils nog thuis, daarna verplaatst het circus zich naar Philadelphia.