[NHL playoffs] Ook Devils op gelijke hoogte

Ook de favoriete New Jersey Devils zijn teruggekomen in de playoffserie tegen de Philadelphia Flyers. Thuis werd met 5-3 gewonnen dankzij de winnende goal van Dainius Zubrus.

De Devils kwamen op voorsprong via Zach Parise die een shorthanded goal scoorde. Uit een breakaway scoorde hij met zijn backhand nadat Flyers- verdediger Matt Carle een pass van collega-verdediger Chris Pronger niet onder controle kon krijgen. De Flyers gingen toch met een voorsprong rusten, want Arron Asham en Claude Giroux scoorden.

De Devils kwamen redelijk snel weer op gelijke hoogte dankzij Colin White, een schot dat houdbaar leek voor goalie Brian Boucher. Verdediger Matt Greene bracht de Devils vervolgens op voorsprong door een pass van Patrick Elias binnen te werken. Pronger maakte echter met een afstandsschot weer gelijk in de powerplay en met die stand gingen de teams voor de tweede keer rusten.

Zubrus maakte uiteindelijk de winnende treffer met nog vijf minuten te gaan. Na knap spel achter het net wist Zubrus achter het net vandaan te komen en een schot te produceren. Boucher stopte dit schot, maar Zubrus wist de rebound alsnog binnen te werken. De laatste treffer kwam op naam van Ilya Kovalchuk, die in een leeg net wist te scoren.