[NHL playoffs] Red Wings weer op gelijke hoogte

De Detroit Red Wings zijn weer volledig terug in de playoffserie tegen de Phoenix Coyotes. De thuisploeg won in een solide wedstrijd met 3-0, goalie Jimmy Howard was man of the match. Ook de goalie van de Coyotes, Ilya Bryzgalov, speelde een solide wedstrijd met 29 reddingen. Hij moest echter wel driemaal vissen.

De Red Wings kwamen in de tweede periode op voorsprong in de powerplay. Verdediger Niklas Kronwall schoot van grote afstand op doel, en het schot werd van richting veranderd door Henrik Zetterberg. Vervolgens moest Howard enkele keren in actie komen om de voorsprong laat in de tweede periode vast te houden. Met name zijn redding op een poging van Lee Stempniak was knap, vlak nadat hij zijn masker verloren had.

In de derde periode moesten de Red Wings een aantal powerplays van de Coyotes toestaan, maar de penalty kill van de Red Wings was goed in vorm waardoor de Coyotes nauwelijks echte kansen kregen. Pavel Datsyuk maakte vervolgens 2-0 door een pass van Johan Franzen achter Bryzgalov te one-timeren. Slechts 25 seconden later maakte Zetterberg vanuit een scherpe hoek de 3-0. Het was alweer de vijfde goal van de Zweed, en daarmee is hij vooralsnog topscorerer in de playoffs.