[NHL playoffs] Coyotes doorbreken verliesreeks

De Phoenix Coyotes hebben in de eerste ronde van de playoffs hun openingswedstrijd tegen de Detroit Red Wings, het team in vorm, gewonnen met 3-2. Daarmee doorbraken zij een verliesreeks van zeven openingswedstrijden op rij, die begon in 1992. Alle drie de goals vielen in de powerplay, juist één van de zwakkere punten van de Coyotes in het reguliere seizoen.

Zo'n beetje voor het eerst dit seizoen was een thuiswedstrijd van de Coyotes uitverkocht. Het publiek kwam vrijwel geheel in het wit. De fans kregen waar voor hun geld, want de favoriete Red Wings werden in een wedstrijd met veel schoten op doel met 3-2 verslagen.

Detroit domineerde vanaf de openingsfaceoff en produceerde maar liefst twintig schoten op doel in de eerste periode. Goalie Ilya Bryzgalov heeft zijn goede vorm van het reguliere seizoen echter behouden en liet slechts één goal binnen. Dit was echter wel een houdbare: een schot van tien meter van Tomas Holmstrom vloog net langs zijn handschoen. Twee minuten later stond het echter alweer gelijk. Slechts negen seconden in de powerplay scoorde Keith Yandle met een afstandsschot dat precies tussen alle aanvallers en verdedigers door vloog. De powerplay van Detroit liet zich ook niet onbetuigd en scoorde via verdediger Nicklas Lidstrom met een vergelijkbare goal.

In de tweede periode bracht nieuwe aanwinst Wojtek Wolski de Coyotes weer op gelijke hoogte uit een knappe pass van Yandle. In de derde periode maakte verdediger Derek Morris de winnende treffer toen hij ongehinderd vanaf tien meter verwoestend hard kon uithalen. Coach Mike Babcock over de wedstrijd: "Onze penalty kill was dramatisch. Bovendien hielden zij het veel langer vol. We begonnen erg goed, maar zij werden steeds beter naarmate de wedstrijd vorderde en in de derde periode werden we gedomineerd."