[NHL playoffs] Ook Red Wings op gelijke hoogte

De Detroit Red Wings hebben de stand in hun playoffserie tegen de Phoenix Coyotes ook gelijkgetrokken. In de derde periode liepen de de Red Wings weg, waar het de eerste twee periodes met een 3-3 tussenstand nog gelijkop ging.

Verdediger Keith Yandle opende de score in de eerste periode, en met die stand gingen de beide teams ook rusten. In de tweede periode brak de wedstrijd pas echt open nadat Henrik Zetterberg de Red Wings in de powerplay op gelijke hoogte bracht. Nog geen dertig seconden later maakte Wojtek Wolski de 2-1, maar de Red Wings antwoordden snel met de gelijkmaker van Pavel Datsyuk. Veertig seconden later bracht Matthew Lombardi de Coyotes weer op voorsprong, maar ook die duurde niet lang. Valtteri Filppula maakte ruim een minuut later namelijk alweer gelijk. Daarmee werden vijf goals in minder dan vier minuten gescoord.

De ploeg uit Detroit kwam in de derde periode voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong via Justin Abdelkader. Halverwege de periode wist Shane Doan echter weer gelijk te maken. Zetterberg maakte de 5-4, en dit bleek uiteindelijk de winnende treffer. Filppula maakte twee minuten voor tijd in de powerplay nog zijn tweede van de avond en Zetterberg scoorde puur voor de statistieken nog in het lege net een minuut voor tijd.

De Coyotes hebben daarmee hun thuisvoordeel grotendeels verspeeld, maar zij verloren ook nog center Vernon Fiddler met een blessure. Het is twijfelachtig of hij in de derde wedstrijd mee kan doen. De Coyotes zullen weer terug moeten naar hun vertrouwde defensieve spelletje, want met mooi aanvalsspel kennen de Wings vrijwel geen gelijke.