Sandra Bullock moet Razzie teruggeven

Sandra Bullock moet haar Golden Raspberry Award terugbrengen. De 45-jarige actrice heeft na de uitreiking de verkeerde trofee meegenomen, namelijk de originele die in 1980 voor het eerst tijdens de ceremonie door oprichter John Wilson werd gepresenteerd. Dat schrijft The Daily Telegraph maandag.

De originele trofee is duizenden dollars waard en wordt gezien als een echt verzamelobject. Tijdens de ceremonie krijgen 'winnaars' van de Razzie de originele trofee uitgereikt, die ze na afloop terug moeten geven. Ze krijgen er een kopie voor in de plaats, die op de kop af 4,79 dollar waard is.

John Wilson zal voor het eerst in zijn carrière een Razzie terug moeten vragen. "Ik geef Sandra mijn volledige toestemming om de Razzie te geven aan haar zak van een echtgenoot. Ze is geweldig, het doet me zeer om zo'n goed persoon zoiets te zien doormaken", aldus Wilson over het drama dat Bullock de laatste maanden heeft moeten doorstaan met haar man Jesse James, die er meerder affaires op nahield.

Bullock ontving de Razzie begin vorige maand voor slechtste actrice in een hoofdrol voor de flop 'All About Steve'. Opmerkelijk is dat ze de avond erna, tijdens de Academy Awards, een Oscar ontving voor beste actrice in de film 'The Blind Side'. De Amerikaanse ziet in de beide prijzen een soort balans, waardoor ze niet te vol van zichzelf raakt. "Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad bij de Razzies. Beide awards gaan in mijn prijzenkast... maar misschien gaat de Razzie een plank lager!", aldus de actrice.

Sandra Bullock moet Razzie teruggeven
Sandra Bullock moet Razzie teruggeven (Foto: Novum)