Van Dijk: "Alle hoeken van de ArenA gezien"

VVV-Venlo kreeg vanmiddag een forse draai om de oren. In de Amsterdam ArenA ging de formatie van trainer Jan van Dijk hard onderuit tegen Ajax. Na negentig minuten wedstrijd stond er 7-0 op het scorebord.

"We stonden binnen dertien minuten met 3-0 achter en bij rust met 5-0", begon Van Dijk zijn relaas. "Dan kun je in de rust wel gaan roepen dat we tot 5-5 terug moeten komen, maar dat lijkt me vrij naief. Het was vooral belangrijk om niet tegen gele kaarten en schorsingen op te lopen met het oog op de volgende wedstrijden."

"Het klinkt misschien raar, maar ik ben blij dat we niet meer dan zeven tegentreffers hebben geïncasseerd", besloot de trainer van de ploeg uit Limburg. "We hebben echt alle hoeken van de Arena gezien."

VVV-Venlo moet overigens nog waken voor play-offs om degradatie. De ploeg heeft maar drie punten meer dan Sparta Rotterdam, dat momenteel zestiende staat. Willem II heeft zes punten minder dan de Limburgers. Met nog drie wedstrijden te gaan is er dus nog van alles mogelijk.