Robben: "Deze goal was heel lekker"

Arjen Robben zorgde er gisteravond in het Champions League-duel van Manchester United tegen Bayern München via een goal voor dat de Duitsers zich plaatsten voor de halve finale van het kampioenenbal. Na afloop was de Nederlander dan ook zeer blij met zijn goal. "Lekker belangrijk," zei hij.

"Deze goal was heel lekker," zei Robben die de bal na een hoekschop van teamgenoot Franck Ribéry in één keer uit de lucht nam en Manchester-doelman Edwin van der Sar kansloos liet. Hierdoor werd de stand in Engeland 3-2 voor Manchester, maar op basis van het met 2-1 gewonnen thuisduel was Bayern door. "Dit kan een heel mooi seizoen worden. We staan in alle finales."

Robben was vooraf een twijfelgeval, maar speelde toch. "Het was een klein risicootje. Van tevoren was afgesproken dat ik ongeveer zestig à zeventig minuten zou spelen. Ik riep naar de kant dat het nog wel ging en dat ik wel wilde blijven staan. Dat was precies voldoende," zei de aanvaller die direct na zijn doelpunt gewisseld werd. "Dit voelt nu heel goed. Nu even een paar dagen herstellen en dan weer aan de bak in de Duitse competitie," zei Robben die komende zaterdag tegen Bayer Leverkusen weer aan mag treden.