PSV verlengt contract met Roorda niet

Bas Roorda vertrekt na dit seizoen bij PSV. De Eindhovense formatie heeft besloten het contract van de doelman, dat na dit seizoen afloopt, niet te verlengen.

"In overleg zijn we tot dit besluit gekomen. Ik ben ook toe aan een nieuwe uitdaging", liet Roorda in een reactie weten. Hij houdt er tevens rekening mee dat er een einde komt aan negentien jaar betaald voetbal. "PSV is het toetje op mijn carrière geweest. Ik ben de club ook heel dankbaar voor de kans die me is geboden. Ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging, waarbij ik er rekening mee houd dat ik stop. Ik ga nu eerst alles op een rijtje zetten."

"Bas is een doelman voor wie we destijds heel bewust hebben gekozen", aldus Jan Reker, algemeen directeur van PSV. "Een keeper die erin komt op het moment dat je hem nodig hebt en hij er meteen moet staan. Dat is één keer gebeurd en toen stond hij er."

Hiermee doelde Reker op het uitduel van PSV tegen Fiorentina. In die bewuste confrontatie moest toenmalig keeper Heurelho da Silva Gomes het veld ruimen, vanwege een blessure. Roorda wist in het resterende deel van de wedstrijd schoon te houden.

Roorda keepte in het verleden ook bij FC Groningen, N.E.C. Nijmegen en Roda JC. De doelman begon zijn actieve carriére in het seizoen 1992/1993. Op 3 april 2008 beleefde de sluitpost zijn debuut bij PSV.