TVM-ploeg wil Remco Olde Heuvel

Schaatser Remco Olde Heuvel heeft in Sportweek toegeven dat hij benaderd is door de TVM-schaatsploeg. De Lossernaar rijdt momenteel nog voor VPZ, maar die sponsor maakte gisteren bekend de stekker uit de ploeg te gaan trekken. Hij moet bij de ploeg de opvolger worden van de gestopte Erben Wennemars.

"Klopt, ik ben benaderd door TVM, al voor de World Cup Finals en we hebben inmiddels een oriënterend gesprek gehad. Aan het einde van de week volgt een tweede gesprek en dan weten we meer. Het is de bedoeling dat ik de 1000 en 1500 meter-specialist word, maar hoe de structuur van de ploeg er verder gaat uitzien, weet ik nog niet. TVM wilde ook nog iemand van Control hebben, begreep ik, maar dat zal wat lastiger worden," zei Olde Heuvel, wiens jongere broer Wouter al voor de ploeg rijdt.

Het is zeer waarschijnlijk dat de 26-jarige schaatser op zoek moet naar een ander team. "We hebben gister een bijeenkomst gehad waarin we hoorden dat er misschien nog twee gegadigden zijn die de ploeg willen voortzetten en ik hoop ook dat dat lukt, het is een mooie ploeg," zei Olde Heuvel die bij VPZ onder meer samen reed met Jan Blokhuijsen die inmiddels ook al door TVM benaderd is. Voortzetting bij de huidige ploeg lijkt lastig te worden. "Zeker als de coach, Erik Bouwman, bondscoach van Noorwegen wordt zoals de geruchten zijn."