Mario en Sonic helpen SEGA door de crisis

Het succes van Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen heeft ervoor gezorgd dat SEGA de schade beperkte met verkopen ten opzichte van vorig jaar. Het spel is eigenhandig verantwoordelijk voor een groot deel van de inkomsten van de uitgever over het afgelopen jaar.

SEGA heeft bekend gemaakt dat het netto inkomen van de uitgever in de eerste drie maanden van het financiële jaar met 7,7 procent gedaald is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldt Kotaku.

In de afgelopen negen maanden is er één game die er met kop en schouders bovenuit steekt. SEGA heeft in de Verenigde Staten en in Europa ruim 5,67 miljoen exemplaren verkocht van Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen voor de Nintendo Wii en Nintendo DS.

Een andere hit is Bayonetta, de game die in januari verscheen voor de Xbox 360 en Playstation 3. Van die game werden al 1,1 miljoen exemplaren verkocht in de Verenigde Staten en Europa. Daarnaast deden games als Football Manager 2010 voor de PC, en Phantasy Star Portable 2 in Japan voor de PSP het ook goed met respectievelijk 740 duizend en 540 duizend exemplaren.