Mourinho en Materazzi: "Balotelli is een kind"

Mario Balotelli is niet vies van controverse en dat wekt bij Marco Materazzi en José Mourinho onderhand flinke ergenissen. Het tweetal bestempelt de aanvaller van Internazionale als 'kinderachtig'.

Balotelli werd tijdens het bekerduel met Fiorentina van woensdag (1-0 winst) gewisseld na een felle woordenwisseling met Mourinho. "Mario is een groot kind dat altijd wil spelen", zei Materazzi in diverse Italiaanse media. "Hij is té kinderachtig. Als we praten, vertel ik hem dat hij mij als voorbeeld moet nemen. Ik wil ook graag altijd spelen, maar dat kan niet. Dat accepteer ik."

De talentvolle aanvaller maakte na zijn wissel tijdens het bekerduel veel stampij en dat was een doorn in het oog van Mourinho. "Het is Mario's probleem als hij boos is. Ik wisselde hem omdat het team moeite had met het behouden van het balbezit. Wat dat betreft zijn Goran Pandev en Diego Milito intelligenter dan Mario."

Mourinho liet weten dat een incident tijdens het verdedigen bij een dood spelmoment de reden van zijn wissel was. "Hij zocht naar een contactlens die hij kwijt was geraakt. Hij had aan het team moeten denken. Er dreigde gevaar", aldus de Portugees.