Di Resta derde coureur bij Force India

Paul di Resta is de nieuwe testcoureur van Force India, zo heeft het team vandaag vanuit Glasgow bekend gemaakt. De Schot maakte begin december in Jerez in de rookietest indruk op het Indiase team en verdiende hiermee een contract. Hij zal een aantal vrijdagen gaan rijden en naast zijn Formule 1-activiteiten nog gaan rijden in de DTM voor Mercedes.

"Ik ben erg blij dat ik eindelijk de kans heb gekregen om in de Formule 1 te komen," zei de 23-jarige Di Resta. "Ik ben blij dat ik mijn loopbaan kan beginnen bij Force India, een team dat veel potentieel heeft. Ik zie deze move als een stap dichterbij mijn droom om in de F1 te racen, maar ik besef tegelijkertijd ook dat ik de auto en de circuits moet leren kennen. Ik denk dat dit programma de perfecte manier is om me voor te bereiden en er klaar voor te zijn wanneer de kans op een racestoeltje zich aandoet. Ik hoop dat dit het begin is van een lange carrière bij Force India."

Teameigenaar Vijay Mallya is blij dat hij Di Resta vast heeft gelegd. "Ik wil Paul en JR Hildebrand bedanken voor hun toewijding in de test in Jerez. Beiden hebben hard gewerkt en waren zeer indrukwekkend in de test. We zijn blij dat we Paul vast hebben kunnen leggen, omdat zijn potentieel duidelijk was en hij de juiste houding heeft om in de Formule 1 tercht te komen. Het programma dat we voor hem hebben vastgelegd geeft hem de mogelijkheid om de auto, het team en haar omgeving en de druk die de F1 met zich meebrengt, te leren kennen. We hopen dat het een vruchtvolle samenwerking wordt."