Di Resta onder indruk van bolide Force India

Paul di Resta testte gistermiddag voor het eerst met de Formule 1-auto van Force India. De Schot nam het stuurtje over van J.R. Hildebrand en maakte indruk door op Jerez de tweede tijd van de dag te klokken.

"Vandaag was zeer constructief en we hebben bereikt wat we wilden bereiken," meldde Di Resta die normaal in het DTM rijdt. "Het doel was om vertrouwd te raken met de auto en langzaam de snelheid op te bouwen. We hebben vandaag gewerkt aan de set-up van de auto en na een tijdje boekten we progressie. Dat was het doel. Samen met het team leren vooruitgang te boeken. De VJM02 is een indrukwekkende auto. Ik heb in het verleden twee keer getest voor McLaren , en die ervaring heeft me vandaag ook geholpen."

"Maar natuurlijk was er wel een verschil tussen de laatste keer en nu. Jerez is een nieuw circuit voor me en de auto is gebouwd aan de voorschriften voor dit jaar, met slicks en minder neerwaartse kracht. Maar de auto gedroeg zich goed en we hadden weinig problemen. Ik was niet zozeer bezig om meteen hele snelle ronden te rijden, maar meer om me voor te bereiden op de komende twee dagen. Op het einde zette ik toch nog een hele snelle tijd neer, goed voor een tweede plek," zei de 23-jarige Schot die vandaag onderdelen voor het seizoen 2010 mag gaan uitproberen.